header

AAD Dakbedekkingen Amersfoort: Producten

 

Bitumineuze Dakbedekking

bitumineusVoor de dakbedekking van platte daken wordt meestal bitumen gebruikt. Een bitumineuze dakbedekking kan echter op de meeste daken worden toegepast, dus ook op hellende daken. Er is een zeer ruime keus uit verschillende materialen, met elk zijn eigen specifieke kenmerken. De kwaliteit en duurzaamheid van het uiteindelijk dak is dan ook zeer afhankelijk van het gebruikte materiaal en de opbouw van de complete dakconstructie. Een bitumineuze dakbedekking is goed bestendig tegen weersinvloeden, kan grote krachten verdragen, bezit een zeer lange levensduur en heeft een prima kwaliteitsprijsverhouding.

 

Isolatie

isolatieHet is belangrijk dat een huis genoeg weerstand biedt tegen heftige weersomstandigheden. Zo moet een huis in de winter goed warm blijven en regen buiten houden. Verschillende soorten isolatiemateriaal om de dakbedekking mee te isoleren zijn XPS platen, glaswol, steenwol en EPS. De materialen hebben een isolatiewaarde, de zogenaamde R-waarde, welke afhankelijk is van de dikte van het materiaal. Een veel voorkomende isolatiewaarde is een R van 2,5 vierkante meter K/W. Om deze R-waarde te behalen moeten glaswol en steenwol bijvoorbeeld 10 centimeter dik zijn, EPS 10 tot 12 centimeter en XPS platen 8 tot 10 centimeter.

 

Zinken Kilgoten

dakpannenWanneer twee dakschilden elkaar onder een rechte hoek ontmoeten, levert de afwatering een probleem op. Iedere rij pannen voert de neerslag haaks op de nok af, dus er komt veel water in de kil terecht. Daarom is daar een goot nodig, die schuin naar beneden loopt: dit is de kilgoot. De helling is veel flauwer dan die van de dakschilden. De kilgoot watert meestal af in de dakgoot van de aangrenzende dakschilden.

 

 

Kunststof Dakbedekking

kunststofKunststof dakbedekking is aan een opmars begonnen. De verschillende vormen van kunststof dakbedekking beschikken over specifieke eigenschappen, zodat die kunststof dakbedekking gekozen kan worden die het meest geschikt is voor het betreffende daktype. Er is een keuze uit meerdere soorten kunststof dakbedekking, te weten: een zeer elastische rubberfolie (TPDM), kunststof dakbanen (TPE) en PVC kunststof dakbedekking.

 

 

Loden Dakbedekking

loodLood is materiaal dat al eeuwen in de bouw wordt toegepast. Tegenwoordig wordt lood vooral gebruikt om het vocht buiten te houden in dak- en muurconstructies. Vanwege de bewezen betrouwbare kwaliteiten is lood het meest toegepaste materiaal. Bouwlood heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van alternatieve materialen. Het wordt gemaakt van gerecycled lood en na een lange levensduur wordt het opnieuw gebruikt. Bouwlood kent een aantal specifieke toepassingen, maar het wordt vooral gebruikt om op kwetsbare plekken het vocht buiten te houden, bijvoorbeeld: tussen schoorsteen en dak en tussen muur en dak van een gebouw.

 

Zinken Dakbedekking

zinkVoor een dakbedekking bestaan er diverse materialen, denk aan pannen, leien, shingles, hout, koper en zink. Zink is een zeer duurzaam materiaal met een zeer lange levensduur. Dat wordt bewezen door de talrijke oude gebouwen, waarvan het zinken dak na zelfs 100 jaar nog in een prima conditie verkeert. Zink is een tijd uit de mode geweest, maar de laatste tijd is het weer helemaal terug als dakbedekking. Door zijn strakke en industriële uitstraling is zink ook geschikt voor elke bouwstijl.

 

Shingels

shingelsShingles zijn kleine stukjes dakbedekkingmateriaal die elkaar licht overlappend op het dak worden bevestigd door middel van branden, lijmen en timmeren. Shingles worden over het algemeen dakpansgewijs genageld op een vaste ondergrond. Er zijn diverse kleuren minerale afwerking en een grote variatie in de vormen van de shingles. Shingles worden onder andere verwerkt op tuinhuisjes.

 

 

Kunststof Dakgoten

dakgootHet gebruik van kunststof voor woningbouw wordt tegenwoordig heel normaal bevonden. Kunststofdakgoten, windveren en boeidelen bieden veelal een duurzame oplossing voor situaties waar in het verleden gewerkt moest worden met zink eventueel in combinatie met een natuurproduct zoals hout. Kunststof is eenvoudig schoon te houden en vraagt geen regelmatig onderhoud door middel van verfen. Dankzij de hoge kwaliteit gaat kunststof vele generaties mee. In het gebruik zijn kunststof dakgoten, windveren en boeidelen dan ook een duurzaam product.